Therapie Deventer - Zutphen
therapie deventer therapie zutphen 06 - 0000 0000
e-mailadres therapie deventer zutphen info@therapie-deventer-zutphen.nl
cranio-/sacraal therapie deventer zutphen STRAAT, PC PLAATS
therapie deventer therapie zutphen

Ons blog over natuurgeneeskunde en therapie

Hieronder vind je een overzicht van onze meest recente blog berichten. Klik op een titel om het desbetreffende artikel te lezen. Voor een overzicht van alle door ons gepubliceerde berichten op deze website klik je hier.

07 May 2016 - Een klik verwijderd van je verlangen…..
Begin deze maand hebben we vrijheid herdacht en gevierd. We sluiten deze maand af met een workshop: “Vijheid ervaren in je lichaam”.

Dat brengt mij bij de vraag: “Hoe vrij ben ik? Ben ik vrij om te kiezen? En wat kies ik dan? Ben ik vrij om mij te gedragen zoals ik wil? En is die vrijheid onbeperkt?”

Voor mij is vrijheid gekoppeld aan verantwoordelijkheid. In verantwoordelijkheid zit het woord antwoord. Met mijn woorden en daden geef ik antwoord op mijn gevoel van, mijn verlangen naar vrijheid. Als ik alleen op de wereld zou zijn, is dat gemakkelijk. In samenwerking en samenleving spelen veel zaken mee die vrijheid lijken te beïnvloeden. Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Als we om ons heen kijken veraf en dichtbij zien we veel voorbeelden waar het antwoord op vrijheid geuit wordt in strijd.

Wanneer je vanuit vrijheid kijkt, zie je dat er eigenlijk drie soorten strijd zijn. Ik las ze in het boek “Hou me vast”. Ik wil ze graag met jullie delen. De eerste is: “Zoek de boef”, vanuit zelfbescherming aanvallen, beschuldigen en veroordelen. De tweede is: “De protestpolka”, de ene partner lokt een reactie uit en hoopt op een respons die verbondenheid schept en geruststelt. De ander trekt zich terug en drukt zijn impliciete kritiek uit door middel van stilzwijgen. Een soms eindeloze dans van onvermogen ontstaat. De derde is: “Verstijf en vlucht” beide partners hebben zich teruggetrokken, het lijkt alsof er niets meer toe doet. De (uiteindelijk) extreme afstandelijkheid is een reactie op het verlies van verbondenheid en gevoel van onmacht om dat weer te herstellen.

In zulke situaties lijkt vrijheid ver te zoeken. Toch is de oplossing dichtbij. Als beide partners de keuze maken om hun eigen aandeel in eigen hand te nemen, zijn zij vrij om andere keuzes te maken. Om een ander gedrag te kiezen, om pauzes in te lassen, een stop teken te plaatsen en vredesonderhandelingen te beginnen. Dan ontstaat verbondenheid in antwoord op vrijheid.

Heb je 31 mei vrij om mee te doen met onze workshop? We horen het graag.
Herken je iets van jezelf in dit verhaal? Laat een reactie achter…..
Geplaatst op 19 May 2014 door Luc_Jonker

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende >>

Psychologische hulp
Hypnotherapie
Cranio-sacraal therapie
NLP

Nog vragen of interesse?

therapie deventer zutphen contact

Deel mijn website:
deel therapie deventer therapie zutphen op social media

Ik ben lid van:

Belangen Associatie Therapeut en Consument
 RBCZ